Hvad Er Statens Museum For Kunst?

Billede credits: Pixabay

Hvis man elsker kunst, så er Danmark og især København et fantastisk sted at være. Der er nemlig flere kunstmuseer i verdensklasse, som man kan bruge masser af timer på, hvis bare man har den mindste interesse for det. I denne artikel tager vi et nærmere kig på Statens Museum for Kunst.

Hvad er Statens Museum for Kunst? Statens Museum for Kunst er intet mindre end Danmarks Nationalgalleri samt landets hovedmuseum for billedkunst. Statens Museum for Kunst ligger i Sølvgade i København, og blev grundlagt tilbage i 1827. Der er intet mindre end 700 års kunsthistorie på Museet, som du kan opleve.

På Statens Museum for Kunst kan man opleve imponerende 9.250 forskellige malerier og skulpturer, 247.000 tegninger og grafiske blade, samt 2.900 gibsafstøbninger, der dækker over alt fra Europæisk kunst fra 1300 tallet til moderne kunst fra nulevende kunstnere.

Statens Museum for Kunst har godt og vel 400.000 besøgende hvert eneste år, der er en god blanding af både turister og lokale kunstinterreserede. Som direktør sidder Mikkel Bogh, der har 150 fastansatte under sig, samt op til 50 yderligere i det travleste perioder.

Statens Museum for Kunst råder også over Den Kongelige Afstøbningssamling, der ligger i Vestindisk Pakhus.