Hvad Er Primære Farve?

Billede credits: Pexels.com

Har du nogensinde spekuleret over om alle farver bare er ens? Er der nogle der er vigtigere end andre, eller er de alle sammen på lige fod? I dette indlæg vil jeg kort forklare, hvilke farver betragtes som primære farver. Få svaret forneden. 

Der findes ca. 16 mio. Forskellige farver i verden og ingen af dem er ens. Det er heller ikke alle der har et navn, men de har en farvekode, som man identificere dem på. 

Ud af de 16 mio. Farver, så er der tre farver, der er grundfarverne i et farvesystem. Mindst en af de primær farver skal til for, at danne en anden farve. Disse primær farver er rød, gul, og blå. 

Prøv lige at tænke over det. Kan du komme frem til hvordan man får en af disse tre farver, ved at blande andre farver sammen? Det kan man nemlig ikke og derfor står disse tre farver alene som grundfarverne. 

Men med disse farver kan man sagtens lave en masser andre farver ud af. F.eks. gul og blå bliver til lilla, imens rød og blå bliver til lilla. 

Men der findes faktisk to primær farver, så det kommer an på hvad man skal bruge farverne til. Denne primær farve gruppe er additiv. 

Læs: avxperten- har ydet økonomisk støtte til denne tekst. avxperten forhandler blandt andet popcorn maskine. Det gør hverken til eller fra, men det er information du bør vide.