Hvad Er Religiøs Kunst?

Billede credits: Pixabay, PublicDomainPictures

Religiøs kunst er gerne malerier eller billeder, hvor der er elementer, der har en betydning, som forbindes med noget religiøst.

Det religiøse i et billede kan være forskellige ting, såsom figurer, mennesker, tegn, dyr m.fl. Eksempelvis er der den hvide due, som ofte bliver forbundet med fred eller renhed. Derudover er der også djævle eller slanger, som bliver forbundet med dødsriget eller det at blive fristet (som ofte har været forbundet med en synd). 

Der er selvfølgelig også forskellige meninger og vinkler på, hvornår noget er religiøst, eller hvornår noget bare er pænt og passer sammen. Der er også forskellige former for religøs kunst.

I den danske folkekirke er det gerne Jesus, djævlen, engle osv., hvor man ser disse kalkmalerier på væggene. Jeg har dog selv været i en kirke, hvor der var nyfortolkninger af det religiøse perspektiv. Det var religøs kunst, men hvor det havde et mere moderne kunstperspektiv. Jeg synes ikke rigtig, det passede ind, men der er jo nogle, der godt kan lidt at ændre lidt i det konservative perspektiv, der kan være i en kirke.

Det er ikke altid nemt at spotte det religiøse, da kunstnere nogle gange vælger at 'gemme' det religiøse lidt. Andre gange kan man dog også opleve, at det oser af noget religiøst.

Artiklen er udgivet i samarbejde med Perlen Odense. Find et stort udvalg af produkter hos Perlen Odense webshop, eksempelvis Sif Jakobs smykker eller utallige andre gode varer. Vha. Perlen Odense overlever denne hjemmeside.